Külföld 

Agyrém Japánban is: 13 homokos páros pereli az államot, amiért nem lehetnek házasok

A liberalizmus mindenhová eljut, minden társadalmat és tradíciót szépen lassan felemészt. Japán egyelőre tartja magát sok szempontból, azonban most 13 homoszexuális páros beperelte az államot, amiért nem kaptak házassági engedélyt.

Beperelte a japán kormányt 13 homoszexuális páros csütörtökön Japánban arra hivatkozva, hogy a deviánsházasság elutasítása sérti alkotmányban biztosított jogukat az egyenlőséghez – írja az MTI polkorrektebben megfogalmazva.

A deviánsok Tokióban, Oszakában, Nagojában és Szapporóban indítottak keresetet a kormány ellen a nyugatról áradó Valentin-napon. Ezek az első ilyen perek a szigetországban. Minden pár egymillió jenes (több mint 2,5 millió forintos) kártérítést követel, mert a kormány nem tett eleget alkotmányos kötelezettségeinek (?), és hátrányos megkülönböztetésével lelki problémákat (?) okozott nekik.

A japán alkotmány 24. cikke szerint a házasság csak a két nem kölcsönös beleegyezésén alapulhat, és az egyenlő jogokkal rendelkező férj és feleség kölcsönös együttműködésével tartható fenn.

A panaszosok ügyvédje azzal érvel, hogy a törvény szándéka a nemek közti egyenlőség és tisztelet megőrzése volt, és nem tiltja kimondottan az azonos neműek egybekelését – de nyilvánvalóan a két nem kikötés azt jelenti, hogy egy férfi és nő kapcsolatáról van szó.

A deviánsházasság tilalma miatt az azonos neműek nem örökölhetnek a társuk után végakarat hiányában, nem részesülhetnek a házasoknak járó adókedvezményből, illetve nem gyakorolhatják gyermekeik közös felügyeleti jogát…. Magyarul nem engedik a társadalmat kifordulni magából.

A világ gazdasági hatalmait tömörítő G7-es országcsoport tagjai közül Japán az egyetlen, ahol nem engedélyezik a devianciát. Jelenleg mintegy tíz japán önkormányzat ad ki élettársi igazolást homoszexuális pároknak, de ez jogilag nem kötelező érvényű, de mint látjuk, mégis akad néhány tökéletesen elliberalizálódott önkormányzat.

A másságot nehezen toleráló japán társadalomban sok deviáns rejtegeti szexuális orientációját a család, a kollégák vagy az osztálytársak előítéleteitől tartva. Jogvédők szerint a transzneműek helyzete szerencsére még jobb a hagyományok szempontjából – őket teljesen elutasítják. A legfelsőbb bíróság a múlt hónapban megerősített egy jogszabályt, amely gyakorlatilag előírja a transzneműek sterilizálását ahhoz, hogy kérvényezhessék nemük megváltoztatását a hivatalos dokumentumokon.

A kérdésben szigorúan konzervatív japán kormányt több bírálat érte külföldről is, mert a deviánsok házasságát lehetővé tévő országokban egybekelt azonos nemű párok sem kaphatnak házastársi vízumot az ázsiai szigetországban.

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak