Kékfény Külföld 

Afrikában lerohantak és szétromboltak több H&M üzletet

Több H&M üzletet is lerohantak Dél-Afrikában, miután a cég egyik reklámját rasszistának nevezték – írja a Sky News. A rasszizmussal vádolt H&M hat üzletét is kifosztották, szétverték vagy törzsi táncot jártak benne a baloldali “aktivisták” Dél-Afrikában.

 

A felháborodást az a hirdetés keltette, amelyen egy fekete kisfiú egy zöld kapucnis pulóvert visel, azzal a felirattal, hogy a “Coolest Monkey In The Jungle” (legkúlabb majom a dzsungelben).

 

Felvetődik a kérdés, hogy a pulóver felirata rasszista, vagy azok, akik összekötik a fiú bőrszínét és a pulóveren található feliratot és hangosan rasszizmust kiabálnak? Az ilyen emberek nem egy kisfiút látnak a képen, hanem egy fekete kisfiút? Ki is a rasszista tulajdonképpen?

 

A baloldali Economic Freedom Fighters (EFF) párt tiltakozói több videót is feltöltöttek arról, hogyan rombolják szét a boltokat vagy járnak bennük törzsi táncot:


Az egyik üzletben gumilövedékeket is kilőttek, hogy szétszéledjenek a tüntetők. A rendőrség egyelőre nem indított nyomozást az ügyben. A H&M időközben nyilatkozatban kért bocsánatot mindenkitől, akiket megsértettek a reklámmal. A pulóvert még mindig meg lehet venni a honlapjukon, de már nincs fent a kisfiú képe.

 

Az internetet közben elárasztották a pulóverrel kapcsolatos mémek, melyek már valóban tartalmaznak rasszista elemeket.

 

Tekintse meg a képgalériát a mémekről:

 

 

 

/ PS nyomán Patrióta;   Vezető kép: Twitter /

Kapcsolódó tartalmak