Betolakodók Kékfény Külföld 

Afgán származású a melbourne-i gázoló

Egy 32 éves afgán származású ausztrál állampolgár volt a melbourne-i gázoló, akit az incidens után letartóztattak – közölte a rendőrség.

 

A sofőrt néhány perccel a gázolás után egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el.

Az incidens után 19 embert szállítottak kórházba, közük négy ember állapota továbbra is kritikus. A gázoló és az őt elfogó rendőr is könnyebb sérüléseket szenvedtek.

 

A 32 éves férfi nem volt ismeretlen a rendőrök számára

korábban kábítószer használat és mentális problémák miatt kezelték. 

 

A férfi egyedül utazott a járműben, amivel a járókelők közé hajtott, azonban a helyszínen őrízetbe vettek egy másik, 24 éves férfit is, akinek a táskájában késeket találtak. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy köze lehetett-e az ügyhöz, illetve hogy kapcsolatban állt-e a gázolóval.

 

Fékezés nélkül hajtott a gyalogosok közé

Csütörtökön egy fehér terepjáróval hajtottak a járókelők közé Melbourne egy forgalmas csomópontjánál, a Flinders Street-i pályaudvar közelében.

Szemtanúk szerint a jármű a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva,
óránkénti mintegy 100 kilométeres sebességgel hajtott a gyalogosok közé,és csak akkor állt meg, amikor egy terelőoszlopnak ütközött. A történtek idején nagy volt a gyalogosforgalom, az emberek utolsó karácsonyi bevásárlásaikat intézték.

A rendőrség már korábban bejelentette, hogy szándékos gázolás történt, a hatóságok szerint a gázoló mentális problémáihoz lehet köze. Shane Patton Victoria állam megbízott rendőrfőnöke újságírói kérdésre a megszokott polkorrekt választ adta: elszigetelt esetnek minősítette a történteket.

Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke azt mondta, hogy a gázolás gonosz, szándékos, gyáva tett volt. A hatóságok azt kérték a városlakoktól, hogy kerüljék a nagyobb nyilvános eseményeket.

 

 

 

/ Origo nyomán Patrióta;   Vezető kép: PM BreakingNews /

Kapcsolódó tartalmak