Határtalan 

A vármegyések után már az emiseket is zaklatják a románok

Folytatódik a magyarok elleni soviniszta hadjárat. Ezúttal a román rendőrség legújabb agymenése szerint azonosítani akarja azokat, akik az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) gyergyószentmiklósi nyári táborában Nagy-Magyarország térképével díszített pólót viseltek, vagy Árpád-sávos zászlót lobogtattak.

Sorbán Attila Örs, az EMI elnöke gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy Szűcs Péter EMI-alelnököt beidézték a marosvásárhelyi rendőrségre, ahol arra szólították fel, hogy fényképek alapján azonosítsa azokat, akik Nagy-Magyarország térképét ábrázoló pólót viseltek és Árpád-sávos zászlót lobogtattak – írja az MTI.

A megfélemlítési hadjárat a HVIM után az EMI-t vette célpontba.

Tudatták vele, hogy ha nem tesz eleget a felszólításnak, akár háromtól öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Sorbán szerint a rendőrség tiltott, xenofób jelképek használata, viselése miatt vizsgálódik.

Ez megfélemlítési kísérlet a hatóságok részéről, amitől nem ijed meg az EMI, és természetesen Szűcs Péternél sem értek el eredményt – fogalmazott a szervezet elnöke.

Az EMI-elnök azt üzente a hatóságoknak, hogy hagyják abba a magyar közösség zaklatását, hiszen éppen elég megfigyelőjük volt a gyergyószentmiklósi táborban, és maguk is láthatták, hogy semmilyen Románia ellen irányuló cselekedet nem történt.

A román hatóság legújabb soviniszta agymenése újra a magyar közösségeket zaklatja

Sorbán Attila Örs felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy azok, akiket hasonló ügyben zaklatnak, kihallgatnak a hatóságok, jelezzék ezt az EMI-nek vagy a Székely Figyelő Alapítványnak, ugyanis a két szervezet minden szükséges jogi segítséget biztosít az érintetteknek.

 

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak