Külföld 

A szabad Palesztina létrejöttét követelik a muzulmánok

Indonézia és Malajzia után Bangladesben, majd Afganisztán, Irán, Szíria, Törökország és Egyiptom nagyvárosaiban is tüntettek.

A muzulmán világ országaiban a nap járásának megfelelően rendre az utcára vonultak a hívők a pénteki ima után. Indonézia és Malajzia után Bangladesben, majd Afganisztán, Irán, Szíria és Törökország nagyvárosaiban.

Isztambulban szlogenekkel tiltakoztak az amerikai elnök szerdai bejelentése ellen, a szíriai Jarama menekülttáborában amerikai és izraeli zászlókat égettek. A fővárosban, Damaszkuszban is tüntetésen követelték a szabad Palesztina létrejöttét a muzulmánok.

Az afganisztáni Kabulban az al-Aksza mecset képével hirdették a demonstrálók, hogy Jeruzsálem Palesztina fővárosa. A feldühödött tüntetők Afganisztánban is elégették az amerikai és az izraeli zászlót.

 

“Minden muzulmánnak egységesen kell kiállnia most a világon, együtt kezdeni szent háborút Amerika és Izrael ellen”

– mondta egy tüntető férfi.

 

Az egyiptomi fővárosban is tömegével vonultak az utcára tüntetők, akik tiltakoztak az ellen, hogy Jeruzsálemet izraeli fővárosként ismeri el az Egyesült Államok.

 

“Az amerikai elnöknek tudnia kell, hogy Palesztina ügye minden arab és muzulmán ember szívének fontos, így vélekedik erről a világ minden szabad embere is.”

– magyarázta egy egyiptomi férfi.

 

Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban gyülekeztek péntek délután a tüntetők, körülbelül hetvenen indultak el a Parlament irányába az Akadémia utcán palesztin zászlókat lengetve.

A muzulmán világ tiltakozása már nem Donald Trump szerdai beszédéről szól, hanem a szabad és független Palesztina létrejöttének egyre hangosabb követeléséről.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

>> Izrael már bombázza is a Gázai övezetet <<
>> Harag napja: elszabadultak az indulatok, már halottak is vannak <<
>> Itt a harmadik intifáda, itt egy újabb világégés? <<

 

 

/ EuroNews nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak