Határtalan 

A “nemzeti-keresztény” kormány visszamondta a Felvidéki Magyar Sziget támogatását a liberálisok első füttyszavára

A liberálisok hisztiznek, a Fidesz ugrik. Ennyire nemzeti a Fidesz-kormány, hogy még 500.000 Ft-ot is sajnál Felvidék egyetlen valódi hazafias rendezvényétől, ahol semmilyen “szélsőség” nincs jelen. A fesztivál egy igényeseb, színvonalasabb, magyarság értékeit nyíltan felvállaló rendezvény. A fő gondjuk, hogy a szervezője a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Megkérdeztük Barcsa-Turner Gábort, a mozgalom társvezetőjét is hírről.

Most hétvégén (2019. júnus 14-15-én) kerül megrendezésre a XII. Felvidéki Magyar Sziget Alistálon, amely csodák csodájára, történetében először kapott volna támogatást a magyar kormány által felügyelt Behtlen Gábor Alapítványtól. Csak kapott volna, mert a liberálisok kiszimatolták, hogy pusztán az történt, ami a természetes: a magyar kormány egy magyar rendezvényt támogat határontúlon. Nem 500.000 Ft-tal kellene egyébként támogatniuk, hanem 50.000.000-val, de ez most mellékes…

A pozsonyi, magyarul író, ám idegenszívű Új Szó számolt be arról, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság feltűnik a “szélsőjobboldali” rendezvény támogatói között.

A Politico kérdéseket tett fel a Miniszterelnökségnek a felvidéki fesztivál támogatásával kapcsolatban. Válaszként azt írták, hogy utasították a rendezvénynek 500 ezer forintos támogatást nyújtó Bethlen Gábor Alapítványt, hogy vonja vissza a döntést. Ezek után azoknak is gratulálunk, akik még elhiszik a Fidesz hazafiasságát és tapsikolnak a filléres hazafias retorikán, ami persze csak propaganda.

A HVIM és a Fidesz

Megdöbbentő és elfogadhatatlan a kormány ezen döntése. Sorra bizonyosodik be, hogyha nincs kampányidőszak, akkor a Fidesznek semmit sem ér a határontúliak ügye. Az úzvölgyi helyzetben is rögtön meghátráltak és most is, holott az országos politikát tekintve nem a mozgalmunk, a HVIM folytat szélsőséges propagandát, hanem a Fidesz. Mi maradtunk ugyanazon az alapálláson, mint 20 éve, igazából ők igazodtak, a gond az, hogy csak szavakban és retorikában. Nem érdekel minket az az 500.000 FT-nyi alamizsna, mert mindent eddig is önerőből oldottunk meg, de jól mutatja a Fides valódi arcát a kialakult a helyzet. Az is látszik, hogy mennyire kézivezérelt a rendszerük: gyakorlatilag pár órán belül képesek egy törvényesen kiírt, majd szabályosan megnyert pályázatot visszavonni. Elgondolkozunk a jogi lehetőségeken is. – nyilatkozta a Patrióta.info-nak Barcsa-Turner Gábor, akit egyébként pont akkor értünk el, mikor már a rendezvényre tartott ő is. Hozzátette: várnak mindenkit szeretettel a rendezvényen. Bővebb információ ide kattintva olvasható.

/Index, Politico nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak