Belföld Külföld 

A Mi Hazánk kezdeményezi a mentelmi jog eltörlését

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke hangsúlyozta: Pártunk kezdeményezésének újabb aktualitást ad, hogy kedden immár az ukrán törvényhozás is törölte az alkotmányból a mentelmi jog intézményét.

Szégyen, hogy miközben a „nyíltan maffiaállamként működő Ukrajnában” el tudták törölni a mentelmi jogot, Magyarországon még mindig működik a „politikusbűnözőket védő” intézmény – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Magyarországon a Mi Hazánk az egyetlen országgyűlési képviselettel rendelkező párt, amely eltörölné a mentelmi jogot. Rámutatott: kezdeményezésük lehetőséget adna arra, hogy Szlovákiához hasonlóan – ahol 2012-ben politikai konszenzussal szüntették meg a mentelmi jogot – valamennyi parlamenti párt egyetértésével töröljék el az intézményt. Erre írásban is felszólítja a Mi Hazánk a parlamenti pártokat.

(MTI)

Videó a sajtótájékoztatóról:

Töröljék el a képviselők mentelmi jogát!

Miután már Ukrajnában is megszavazta a parlament a képviselőkre vonatkozó mentelmi jog eltörlését, a Mi Hazánk Mozgalom a magyar Országgyűlés felé beterjeszti az erről szóló kezdeményezését.

Kapcsolódó tartalmak