Belföld Közélet Kultúra 

A Mi Hazánk folytatja a deviancia elleni harcát

A hétfői Coca-Cola üzem bejáratánál felállított blokád után, kedd délután újabb figyelemfelhívó akcióval készült a Mi Hazánk Mozgalom és ifjúsági szervezete, a Mi Hazánk Ifjai.

Már sokat hallhattuk, milyen embertelen körülmények uralkodnak esténként a Sziget fesztiválon, ahol is a fű szag, az alkohol és a deviancia mindenfajta kiélése adja meg a fő hangulatot. Mind ez nem elég, a Coca-Cola nemrégiben a homoszexualitást népszerűsítő kampányba kezdett, ami ellen egyedül a Mi Hazánk Mozgalom emelte fel hangját a magyarországi pártok közül.

A hétfői akciójuk után , most egy informálisabb, személyesebb akcióval készültek. Egy sajtótájékoztató keretében, amit a párt elnökhelyettese, Dúró Dóra tartott, a Mi Hazánk Ifjai saját készítésű szórólapokat és matricákat osztogattak a fesztivál résztvevőinek, ezzel is felhívva a figyelmet a propaganda veszélyeire.

Természetesen nem a pozitív fogadtatás volt a jellemző, a betépett liberális hippik általában alpári beszólogatással reagáltak a szórólap tartalmára. Ők annyira nem foglalkoznak a jövő generációjával és annak egészséges fejlődésével, maximum a fű legalizálásáért szoktak kiállni, vagy előfordul, hogy a Föld megmentésért szerveznek tüntetéseket, amik után szétdobálják a sörös dobozokat.

Körülbelül tíz perc szórólapozás után a Sziget biztonsági szolgálata távozásra szólította fel a mozgalom tagjait, hiszen elmondása szerint a fesztiválon semmilyen politikai megnyilvánulásnak nincsen helye. Arra a kérdésre, hogy a Coca-Cola devianciát hirdető plakátjai mennyire politikai tartalmúak, abban nem foglaltak állást a fesztivált védő biztonságiak, de egy pár másodpercig elgondolkodtak a kettős mércén.

Összefoglaló videó az akcióról:

 

/Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak