Belföld Kékfény 

A magyar “keresztapa” tanúvédelmi programba került

Ismét vádalkut kötött a magyarországi szervezett alvilág egyik régi alakja, Radnai László – értesült több, egymástól független forrásból az Index. Úgy tudják, hogy Radnai kérése az volt, hogy a vallomásért cserébe ő és a felesége is részt vehessen a tanúvédelmi programban. Az alku megköttetett.

 

Ismét megúszhatja a börtönt Radnai László, aki 2012-ben azután került szabadlábra, hogy vallomást tett a kilencvenes évek több alvilági leszámolásos ügyében. 2014-ben újra letartóztatták, azzal gyanúsítva, hogy lopott parfümökkel csencselt, de információnk szerint jelenleg szabadlábon van.

Úgy tudják, hogy az egykor szebb napokat is megélt, de mára már anyagilag megszorult “keresztapa” legutóbb egy évtizedekkel korábbi elkövetett gyilkossági ügyben tett vallomást, megnevezve az elkövetőket, cserébe azt kérte, hogy ő és felesége tanúvédelmi programban részesüljön. Információnk szerint az alku “megköttetett”.

Magáról a gyilkosságról, amiről Radnai vallott, alvilági körökben az a hír járja, hogy orosz gengszterek is érintettjei voltak. Ugyanakkor ez egy “zárt” ügy, így hivatalosan a részleteket sem lehet tudni. Információnk szerint az egykori “keresztapa” olyan emberekre tett terhelő vallomást, akik korábban az 1999-ben meggyilkolt Seres Zoltán környezetéhez tartoztak. Seresről pedig köztudott volt, hogy a Magyarországon tevékenykedő orosz maffiával működött együtt.

Az alvilágban ugyanakkor kétlik, hogy az ügyben érintett oroszokat még felelősségre lehetne vonni. Ahogy egy forrás fogalmazott,

“Kemény dolgokat csináltak az oroszok, de már vagy meghaltak, vagy nincsenek az országban.”

 

Önmagában az, hogy egy bűnöző bekerül tanúvédelmi programba, egyáltalán nem egyedülálló eset.

“Ha nem ő gyilkolt, akkor minden további nélkül bekerülhet, ha a feltételeknek megfelel és ha vállalja a Szolgálat által kidolgozott forgatókönyvet”

– mondta az Indexnek egy, a programot jól ismerő rendőrségi forrás. Megesett már, hogy valaki fegyházban ült és úgy került be a programba, de Radnainál nem erről van szó, hiszen ő szabadlábon van.

Az alvilágban egyébként elég gyorsan híre ment annak, hogy Radnai megint “vádalkuzott”. A közvetlen környezetét ismerők tudni vélik, hogy a férfi és felesége azt szeretné, ha a program keretében külföldre mehetnének.

Radnai egyébként jó kapcsolatot ápol azzal az M. Richárddal, aki annak idején a kecskeméti maffiaperben vádlott-társa volt, nyáron pedig azért került be a hírekbe, mert a Dózsa György úton halálos balesetet okozott.

Keresték az ügyben Radnai László ügyvédjét. Jován László annyit mondott, hogy az ügyfelével kapcsolatos adatok nem nyilvánosak, így nyilatkozni sem akart.

 

/ Index nyomán Patrióta; Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS /

 

Kapcsolódó tartalmak