Belföld 

Nem koronavírussal fertőzött, akit a Liszt Ferenc repülőtéren kiszűrtek

Lázas volt, kórházba szállították, ám még nem derült ki, hogy valóban koronavírussal fertőzött személyről van-e szó… azonban elgondolkoztató, hogy mennyire normális viselkedés az, hogy Vuhanban járva valaki belázasodva beutazza a világot anélkül, hogy szólna arról, hogy ő terjesztheti éppen a vírust. A hőkamera kiszűrte, kórházba vitték.

NEM FERTŐZŐDÖTT KORONAVÍRUSSAL AZ A FÉRFI, AKI KÍNÁBÓL INDULVA ÉRKEZETT BUDAPESTRE

– mondta a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szombat délután sajtótájékoztatón. Szlávik János közölte, hogy a fiatalember nem mutatja a betegség egyetlen tünetét sem, nem lázas, nem fullad, nem köhög. Megfigyelésre kórházban marad, de ezt nem a betegség gyanúja, hanem a kimerültség indokolja.

A főorvos tájékoztatása szerint a férfi a járvány gócpontjaként ismert közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban járt egyetemre. A várost január 23-án hagyta el, vasúton Hongkongba, majd repülőn Európába utazott, és átszállással érkezett Budapestre. Szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren koronavírus-fertőzés gyanújával különítették el. A férfi az utazása során átesett testhőmérséklet-ellenőrzésen, de nem volt lázas, így továbbengedték – tette hozzá Szlávik János.

Korábban írtuk, hogy szombat délután a Liszt Ferenc repülőtéren elkülönítettek egy utast, akit koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgálnak.  Forrásunk arról tájékoztatott minket, hogy a férfi nem kínai nemzetiségű volt, ugyanakkor állítása szerint nemrégiben járt Vuhanban, a koronavírus-járvány kiindulópontjában. Úgy tudjuk, az illető az Emirates légitársaság járatával érkezett a fővárosba.

Korábban írtuk:

Az Index úgy értesült, hogy néhány órával ezelőtt a Liszt Ferenc repülőtéren elkülönítettek egy lázas utast, akit koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgálnak.

Frissítés: A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette a hírt. Az utast kórházba szállították, de ennél többet nem árultak el. Az Index kereste az Országos Mentőszolgálatot, ha válaszolnak, újból frissítjük a cikket.

Az Index forrása arról tájékoztatott, hogy a férfi nem kínai nemzetiségű volt, ugyanakkor állítása szerint nemrégiben járt Vuhanban, a koronavírus-járvány kiindulópontjában. Úgy tudni, az illető az Emirates légitársaság járatával érkezett a fővárosba.

A reptér honlapján elérhető menetrend szerint eddig ma egyetlen Emirates gép érkezett: 11:43-kor szállt le az EK111-es járat Dubajból.

A névtelenséget kérő forrás elmondta, hogy a reptéri egészségügyi szolgálatot ellátó AMS mentőszolgálat értesítette az Országos Mentőszolgálatot, akik életbe léptették az ilyen helyzetekre kidolgozott protokollt.

Az Index olvasója azt is jelezte, hogy délután 2 óra körül látott a Ferihegyi gyorsforgalmi úton egy mentőautót befelé tartani, megkülönböztető jelzést használt, és a sofőr fehér izolációs ruhába volt öltözve.

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak