Bevetési Irány Külföld 

A kurdok lelőttek egy török katonai helikoptert

A Kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd felkelő csoport lelőtte a török haderő egyik helikopterét – tudatta szombaton az elnök Recep Tayyip Erdoğan.

 

Az ankarai vezérkar szerint a gép két fős személyzete is életét vesztette a támadásban. A helikopter éppen az északnyugat-szíriai Afrín térségében volt bevetésen amikor eltalálta egy föld-levegő rakéta. A mostani volt a török légierő első hivatalosan is elismert vesztesége a polgárháború kirobbanása óta.

“Ez nem egy kivételes eset, hiszen háborúban állunk. Veszteségeket szenvedünk, de az ellenségnek is kárt okozunk. Tegnap például megsemmisítettünk egy hatalmas bombagyárat”

– számolt be az elnök.

A török csapatok a szíriai kormány oldalán harcoló milíciákkal közösen, januárban indítottak offenzívát, az északi területeket befolyásuk alatt tartó kurd fegyveres szervezetek ellen. Ankara ugyanis attól tart, hogy az Iszlám Állam legyőzése után a kurdok túlságosan megerősödnek és saját, független államot kiáltanak ki, igényt tartva a dél-törökországi területekre is.


 

/ EuroNews nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak