Belföld Külföld 

A “keresztény” és “nemzeti” Fidesz megvédte Izraelt az ENSZ-ben

Négy nemzet képviselői szavaztak nemmel az Izraelt elítélő öt darab határozatra pénteken, Genfben. Köztük Magyarország is, hiszen tudvalevő, hogy mi Izrael pártját fogjuk. Soros Györgyört és az iszlámot is azért támadhatják Orbánék, mert Netanjahuéknak ez tetszikés a V4-eket is Izrael alá rendelnék a “keresztény” kormányunk.

Az Egyesült Államok megvizsgálja tagságát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában, miután a szervezet számos határozatot hozott Izrael politikájával szemben – közölte Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet pénteken.

A Haaretz közlése szerint Amerika azért fenyeget a kilépéssel, mivel öt határozatot fogadtak el Izraellel szemben. Haley arra panaszkodott, hogy, míg a tanács Izraelt öt határozatban ítéli el, addig csak egyet fogadtak el Észak-Korea, Irán és Szíria ellen.

„Amikor az Emberi Jogi Tanács Izraelt rosszabbként kezeli, mint Észak-Koreát, Iránt, vagy Szíriát, akkor már a tanács a nevére is méltatlanná vált”- fogalmazott a nagykövet, majd hozzátette: a pénteki döntéssel világossá vált, hogy a szervezet elvesztette hitelességét arra vonatkozóan, hogy az emberi jogok valódi támogatója lehessen.

Az öt állásfoglalás többek között arra vonatkozik, hogy az államok ítéljék el az izraeli települések folyamatos bővítését, felszólítanak a Golán-fennsík elfoglalt területeinek elismerésének megerősítésére, valamint arra, hogy ismerjék el a palesztinok önrendelkezési jogát, biztosítsák „az igazságosságot a megszállt területeken és Kelet-Jeruzsálemben a nemzetközi jog megsértése ellen”. Az ötödik állásfoglalás az emberi jogok megőrzését követeli Ciszjordániában és Gázában.

A pénteken, Genfben elfogadott határozatot négy nemzet képviselői ellenezték: Egyesült Államok, Ausztrália, Magyarország és Togo. Tartózkodott a szavazáson Nagy-Britannia, Horvátország, Szlovákia, Ukrajna, Grúzia, Kongó, Panama és Ruanda.

/ATV, Haaretz nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak