Belföld 

A Jobbik kampányra költötte az ÁSZ-bírságra gyűjtött adományt

Gyöngyösi Márton beszélt volna félre az ATV-ben, de az nem az a hely, ahol eleresztenék a kényes kérdéseket. Végül csak kinyögte, hogy el lett költve a pénz, de nyugalom, aki kéri, annak visszafizetik. 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik friss elnökhelyettese  az ATV Egyenes Beszéd című műsorában járt, ahol a műsorvezető, Rónai Egon hosszan kérdezte a politikust arról a százmilliónál is több adománypénzről, amit akkor fizettek be az emberek a Jobbiknak, amikor a pártra kiszabta az Állami Számvevőszék a gigabírságot.

pénz kérdése azért fontos, mert miközben Volner János arról beszélt, hogy ezt a pénzt mindenképp az ÁSZ-bírságra költik majd, Novák Előd arról írt, hogy a párt ezt a pénzt igazából elköltötte. Rákérdezett hát a műsorvezető a jobbikos politikusnál.

Gyöngyösi arról kezd beszélni, hogy ez egy kampányidőszak volt, ami nagyon költséges időszak, és végül is nem is egyértelmű, hogy ezt a pénzt akkor most mire is küldték az emberek. Hiszen ők azt mondták az embereknek, hogy választási győzelemre készülnek, és annak érdekében, hogy változások legyenek, minden forrást erre a kampányra fordítottak.

A műsorvezető akkor megint felvetette, hogy a pénzt nem arra adták akkor az emberek, hanem kifejezetten arra, hogy ezt a gigabírságot ki tudják fizetni. Gyöngyösi erre azt mondta:

“EZ EGY ÖSSZETETT DOLOG, TEHÁT NAGYON SOK EMBER A JOBBIKNAK ADTA, A JOBBIKNAK A KAMPÁNYÁT MEGTÁMOGASSA. AZ ÁSZ-BÍRSÁG ÉS AZ ÁSZ-NAK A BÜNTETÉSE, ILLETVE A JOBBIKNAK A KORMÁNYVÁLTÓ SZÁNDÉKA, EZEK AZÉRT ILYEN ÖSSZEFÜGGŐ DOLGOK”

Rónai Egon ezután megkérdezi, hogy tehát ha már az a pénz is elment, akkor a párt olyan szegény, mint a templom egere, amire Gyöngyösi azt feleli: igen. És ezért sem tudnak megegyezni a Postával, aminek szintén hatalmas összeggel tartoznak, és ezért várják az esedékes állami pénzt.

A kérdésre, hogy erkölcsileg nem tartják-e aggályosnak, hogy azt a pénzt, amit az adakozók az ÁSZ-bírság kifizetésére adták, végül nem arra költötték Gyöngyösi azt feleli: Ezt a pénzt azoknak, akik azért adták a pénzt, hogy az ÁSZ-bírságot törlesszük belőle, vissza fogja fizetni a párt.

Jelentsen ez majd technikailag bármit is.

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak