Külföld 

A homoszexuális propaganda ellen tüntetnek Maliban

A vadliberális, homoszexuális lobbi haza zászlóshajójának számító Index szerint “szexuális felvilágosítás” a homoszexualitás propagálása iskolai tankönyvben. 

Ezrek tüntettek Maliban vasárnap egy befolyásos imám felhívására az ellen, hogy a homoszexualitás jelenségét is magában foglaló tankönyvet a tananyag részévé tegyék. A vallási hátterű megmozdulások hatására a mali kormány el is állt a hollandiai támogatású tankönyvprojekttől – írja az MTI.

Mahmoud Dicko imám, a befolyásos Mali Iszlám Felső Tanácsa (HCIM) elnöke a múlt héten indított kampányt a szexuális orientációra és a deviáns, nyugati felfogású szexuális hozzáállást bemutató, egy egész fejezetet szánó tankönyv ellen. Dicko több médiaszervezetben is hallatta hangját, elítélve a könyvnek az általa kifogásolt részét, amely – szavai szerint – a homoszexualitásra akarja tanítani az iskolás gyermekeket.

Az imám és híveinek ellenkezésére a kormány már szerdán elállt a tankönyvprojekt megvalósításától, amit a vallási érzékenységgel indokolt. A HCIM le is mondta a vasárnapra meghirdetett, a hatóságok által nem engedélyezett tüntetést, de ez sem tartotta vissza Dicko legszenvedélyesebb híveit, ahogy magát Dickót sem. Követői hősként fogadták az imámot a tiltakozáson, hiszen ők is érzik, hogy egyre nehezebb megakadályozni a homoszexuális propaganda terjedését a világban, így komoly ütközetet nyertek.

“Nem akarjuk, hogy tanítsanak a homoszexualitásról az iskolákban” – mondta az AFP francia hírügynökség tudósítójának egy 24 éves demonstráló, aki mellesleg szociológiát tanul a bamakói egyetemen. “Támogatjuk Mahmoud Dickót, jól tette, hogy ellenállt a projektnek. Muszlimok vagyunk, ellenezzük a devianciát!” – hangoztatta a vasárnapi tüntetés egy 37 éves résztvevője. Az AFP fontosnak találta megjegyezni, hogy a tiltakozó munkanélküli, mi meg annak örülnénk, ha olyan beszámolókat is olvashatnánk, ahol a tiltakozók “keresztények vagyunk, ellenezzük a devianciát” felkiáltással érnének el sikereket.

Az amerikai Freedom House felforgató szervezet szerint a homoszexualitás nem törvényellenes Maliban, de hátrányosan megkülönböztetik a deviáns-közösség tagjait, akiket gyakran saját rokonaik bántalmaznak.

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak