Belföld Kékfény 

A “független” bíróság szerint törvénytelen volt a szcientológusoknál tartott házkutatás

Törvénytelennek állapította meg, ezért megsemmisítette a rendőrség Szcientológia Egyházra vonatkozó házkutatási és lefoglalási határozatát a bíróság – mondta el a PestiSrácok.hu-nak Szikinger István, a szcientológusok jogi képviselője. Az ügyvéd hozzátette: a nyomozási bíró ennek kapcsán elrendelte, hogy a rendőrségnek vissza kell adnia a lefoglalt iratokat.

 

Emlékezetes, a rendőrség tavaly októberben tartott házkutatást a szcientológusok Váci úti központjában, mivel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kémkedés, kiskorú veszélyeztetése, személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást.  A nagyszabású razzia egy korábbi eljárással függött össze, mivel az Adatvédelmi Hatóság tavaly decemberben két alkalommal is razziázott rendőri közreműködéssel a budapesti épületben, valamint nyíregyházi “missziójuknál” is, ahol több teherautónyi, illegális adatot tartalmazó elektronikus, illetve papíralapú dossziét foglaltak le.

Korábban azt is megírtuk, hogy több vallatószobát és egy hazugságvizsgálóra emlékeztető eszközt is tároltak a Váci úton levő szcientológus központban. Értesülések szerint a hívekről feljegyzések készülhettek, adataikat rögzítették és eltárolták, illetve többeket közülük vélhetően meg is figyeltek. A szcientológusok ellen egyébként a NAV is vizsgálódik, ők költségvetési csalás miatt nyomoznak. A PS úgy tudja, hogy az egyház az ő házkutatásuk ellen is panaszt jelentett be, de a bíróság ebben az ügyben még nem döntött.

 

 

/ PS nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak