Extra Külföld 

A CNN riportere: azért hazudunk az oroszokról és Trumpról mert a nézők azt szeretnék, hogy igaz legyen

“A CNN nem azért számol be napról napra Donald Trump amerikai elnök és az oroszok közti  állítólagos kapcsolatról mert az igaz lenne, hanem azért, mert a nézőik azt szeretnék, hogy az igaz legyen” – hangzik el abban a leleplező videóban, amelyet az amerikai Project Veritas tényfeltáró munkacsoport forgatott rejtett kamerás felvételek segítségével.

Donald Trump elnöki beiktatása óta ezidáig több mint 15 600 alkalommal hangzott el a CNN hírtelevízióban az “orosz” szó, amely valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva szinte kizárólag Trumppal kapcsolatban került említésre.

A CNN producere, John Bonifield szerint a liberális nézők legjavát abszolút nem érdekli, hogy a csatorna hazudik, ugyanis őket csak az érdekli, ami a személyes, politikai vágyukat kielégíti. Ez pedig nem más, mint Donald Trump amerikai elnök lejáratása, megszégyenítése és bemaszatolása.

Ha pedig a fizetőképes közönség ezt kívánja, akkor miért akarna pont a CNN belegázolni a derék liberálisok vágyaiba?

Nem véletlen, hogy nem is teszik. De nem ám a felebaráti szeretetből, vagy politikai szolidaritásból. Hanem, mert nekik ez gazdaságilag megéri. Nagyon.

Olyannyira, hogy akármennyi hazugságot képesek legyártani ennek érdekében, függetlenül attól, hogy emiatt korlátlan helyreigazítást és bocsánatkérő közleményt kell kiadniuk. Mindezt pedig nem valami republikánus összeesküvéselmélettel foglalkozó mikroblog állítja, hanem maga a CNN producere, John Bonifield.

John Boinfieldet kérdezik

Ugyanis a rejtett kamerás felvételek alapján, a mérhetetlenül felelőtlen producer részletes betekintést nyújtott a politikai média világába egy magát érdeklődő, politikailag elkötelezett újságírópalántának kiadó riporternek.

Bonifield a felvételek szerint a következő állításokat fogalmazza meg Trumppal és az oroszokkal kapcsolatos, a csatorna által közölt hírek kapcsán:
 • “Ha az oroszok valóban megpróbáltak volna beavatkozni a választásunkba, mi ugyanezt megtesszük a CIA-n keresztül az orosz választásokkal. Mindenki tudja, hogy külföldi kormányokat próbálunk manipulálni.”
 • “Választást azért nyersz, mert ismered a technikákat. Hillary pedig ezeket nem ismerte.”
 • “A nézettség miatt foglalkozunk az oroszokkal. Elképesztően magas mostanában.”
 • “Nem kéne elmondanom, de a főnököm (Jeff Zucker) néhány nappal ezelőtt azzal érzékeltette, mennyire is számítanak a számok, hogy amikor Trump kihúzódott a klímaegyezményből – ami nem volt kis sztori -, mindössze egy, másfél napot foglalkozhattunk vele, utána szóltak, vissza kellene térni az orosz-szálra.”
 • “Azt hiszem nagyon sok liberális nézőnk van, akik azt szeretnék látni, hogy Trumpot megszívatják.”
 • “Ha úgy viselkedtünk volna Obamával, ahogyan most Trumppal, akkor egyszerűen elveszítettük volna a nézőinket.”
 • “Trump kifejezetten jót tesz az üzletnek”
 • “Trump és az orosz történet eddig többnyire egy kalap szar, ugyanis nincsenek konkrét bizonyítékaink.”
 • “Ha ezek a kiszivárogtatások igazak lennének, akkor már kiszivárgott volna valami. Hiszen ez így működik.”
 • “Szerintem Trumpnak igaza van amikor azt mondja: boszorkányüldözés áldozatává vált.”

 

John Boinfield nyilatkozik

Magyarán a CNN vezetősége nem hírszerkesztési, hanem piaci döntéseket hoz, amelyeknek később politikai hasznuk van.

Vagy mégsem? Lássuk erről mit mondott Bonifield:

 • “Ez kőkemény üzlet. Az emberek azt hiszik létezik médiaetika. Csakhogy azok a szempontok, amikről az újságírói iskolában beszélnek nem léteznek. Ezek nagyon cuki kis közhelyek, de ez az üzletről szól.”
 • “A pénzért teszik, hiszen muszáj nekik.”
 • “Imádom a hírszakmát, de nagyon cinikusan állok hozzá. A legtöbb kollégám is.”

 

/888.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak