Belföld 

A Becsület Napja nem lett betiltva – állítja a Légió Hungária

A médiában gyorsan elterjedt a hír, miszerint minden, Kitörésre való megemlékezést betiltottak Budapesten belül. Ez már önmagában is csak azért lehet furcsa, mert a Magyar Honvédség is minden évben megemlékezik a hősökről, ráadásul a Várban. Ma viszont hírül adta a Légió Hungária, hogy az ő megemlékezésük is meg lesz tartva, tehát lesz Becsület Napja megemlékezés Budapesten. 

A Légió Hungária szervezet az alábbiakat írja: “Az elmúlt napokban számos sajtótermék közölte a hírt, mely szerint a rendőrség betiltotta a Becsület Napja megemlékezést. A hír futótűzként terjedt, annak ellenére, hogy ebben a formában egyáltalán nem igaz. Február 8. napján ismét felsorakozunk, és egy fővárosi közterületen tisztelgünk a 75 évvel ezelőtti események hősei és mártírjai előtt!”

Az elmúlt évek gyakorlata alapján a gyülekező pontos helyét és idejét csak pénteken (február 7.), az esti órákban hozzuk nyilvánosságra. Jelen pillanatban annyit közölhetünk, hogy kora délután, a budai oldalon fog sor kerülni az eseményre – írják a szervezők a weboldalukon, ahol további információkat is közzétettek.

/Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak