Belföld Betolakodók 

70e Ft-ot ad a migránsoknak havonta a kormány – és még CSOK is jár nekik

A Jobbik budapesti képviselőjének kérdésére Tarlós István kénytelen volt beismerni: a fideszes vezetésű főváros rendszeres támogatást ad a migránsok letelepedésére. 

Míg magyar fiatalok százezrei szembesülnek azzal, hogy a méregdrága albérletpiacon szinte lehetetlen elindulni az önállóság felé, az Orbán-kormány a migránsokat segíti – írta meg az Alfahir és a Magyar Nemzet is nemrégen.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy 2016 augusztusa óta titokban lakhatási programot is indítottak a befogadott menekülteknek. A leginkább hajléktalanellátással foglalkozó Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) nevű önkormányzati szervezet sikeresen pályázott az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira,

és a “Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése” című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el.

A projekt 75 százalékban támogatott, 25 százalékot a hazai költségvetés fedez.

A Magyar Nemzetnek a BMSZKI Tarlós István tiltása miatt nem nyilatkozott. Tokody Marcellt, a Jobbik budapesti képviselőjét azonban nem hagyták nyugodni a történet homályos részletei, így magát a főpolgármestert kérdezte írásban arról, hogy hányan vettek részt a migráns letelepítő programban, és ők mennyi támogatást kaptak. A válaszra egy hónapot kellett várnia,

ám végül Tarlós kénytelen volt beismerni: a főváros közpénzből támogatja a migránsok letelepítését.

A Tokody Facebook-oldalán közzétett dokumentum szerint összesen 98 fő vett részt a programban, közülük 48 menekült és 49 pedig oltalmazott státuszú volt, egy pedig tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

A migránsok fejenként átlagosan 72.616 forintot kaptak.

A Jobbik az alábbi közleményt adta ki az ügyben: Ismét lebukott a Fidesz migránsügyben: migráns letelepítési program közpénzből

Nem először derül ki, hogy a Fidesz kettős beszédet folytat, illetve hazudik migránsügyben. Míg szavakban a migráció minden formáját ellenzik, a valóságban titkos migránsok ezrei és kötvényes migránsok tízezrei számára biztosítottak letelepedési lehetőséget Magyarországon az elmúlt évek során. Többnek, mint eddig bármelyik kormány 1990 óta.

Januárban járta be a sajtót a hír, miszerint a fideszes vezetésű Fővárosi Önkormányzat szociális ellátó szerve, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) migránsok letelepítését célzó programot folytat, ahol egyebek mellett lakhatást segítő albérleti támogatást és más szociális ellátásokat biztosítanak a migránsoknak.

A BMSZKI a főváros vezetésének tiltása miatt nem válaszolhatott a sajtó kérdéseire, ezért felelős képviselőként írásbeli kérdéssel fordultam Tarlós Istvánhoz az ügyben.

Amint az a kérdéseimre kapott válaszból kiderült, a migránsok fejenként átlagosan havi 72.616 forint lakhatási támogatást kaptak, emellett kiokosították őket a CSOK igénybevételének lehetőségeiről is, így tehát a kormánypárt jóvoltából a három gyermekes vagy három gyermeket vállaló migráns is jogosult a 10 + 10 milliós CSOK támogatásra az adófizetők pénzén.

Kiderült továbbá az is, hogy a fideszes vezetésű főváros folyamatosan együttműködött a migránsokkal foglalkozó, migrációt segítő szervezetekkel a migránsok letelepítése érdekében. Azokkal a szervezetekkel, amelyeket a kormánypropaganda a Soros-ügynök szervezetektől a nemzetbiztonsági kockázatokig számos negatív jelzővel illet és folyamatosan velük riogat.

Miközben az egyre inkább állampártként viselkedő kormánypárt szerint már az ENSZ is hazánk ellensége, szép lassan kiderül, hogy Magyarország legfőbb ellensége valójában a magát a nemzet megmentőjeként beállítani igyekvő korrupt mészáros, a Fidesz.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője

/Alfahír nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak