Belföld 

600 ezer lőszert puffogtat el Magyarország leggyűlöltebb szervezete

600 ezer lőszert vesz a NAV a gyakorlatozásokhoz. Magyarország leggusztustalanabb kormányzati szervének saját kommandós egysége van, hogy miért, az jó kérdés, mikor van TEK és a rendőrségnek is vannak erre szakosodott egységei.

Több mint 600 ezer lőszerre írt ki közbeszerzési eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A lövedékeket bevetéseken, oktatáson, gyakorlatozáson használhatják fel, írja a Magyar Idők.

A pénteken közzétett felhívás szerint pisztolyokba és gépkarabélyokba való muníciót vásárolna a NAV, de sörétes és vaklőszer is szerepel a listán. A beszerzés egy évre láthatja el a NAV fegyvereseit lövedékekkel. A NAV-nál a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók használhatnak lőfegyvert.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a NATO elvárásainál is szigorúbb követelményeket támasztott azokkal a gazdasági szereplőkkel szemben, amelyek azt tervezik, hogy elindulnak a közbeszerzési eljáráson. Az érdeklődő vállalkozásoknak referenciaként fel kell mutatniuk az elmúlt három évből két olyan üzletet, amikor minimum 30 millió forint értékben szállítottak lőszert, írja a Magyar Idők.

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak