Belföld Kékfény 

5 hónapos kisbabája életébe került az anya rosszul sikerült előzése

Vádat emeltek a tavaly augusztusban, a 35-ös főúton történt baleset kapcsán. Egy nőt állítanak bíróság elé halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, aki elvesztette öt hónapos kisbabáját a karambolban.

A tragikus ütközés a vádirat szerint augusztus 5-én nappal történt, ideális út- és látási viszonyok között. A nő családjával – férjével és hátul, a biztonsági gyermekülésben utazó csecsemővel – Hajdúböszörményből Debrecenbe tartott.

Menet közben az anya előzésben kezdett, ám még mielőtt befejezte volna a manővert, látta, hogy a menetiránya szerinti bal oldali sávban gyorsan közeledik felé egy autó.  Erre úgy reagált, hogy egy hirtelen kormánymozdulattal visszatért a menetiránya szerinti jobb oldalra, azonban ekkor elvesztette uralmát a kocsi felett, a jármű megcsúszott és megpördült, ismét áttért a másik oldalra, ahol az autó hátsó része nekiütközött az abban a sávban szabályosan, Hajdúböszörmény felé haladó kocsi elejének.

A karambolban a csecsemő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban elhunyt. A balesetben érintett másik kocsiban utazó két embert, valamint a vádlott férjét súlyos állapotban vitték kórházba. A nő szintén nyolc napon túli sérüléseket, sorozat bordatörést szenvedett.

Az asszony a balesetet megelőzően 2 évvel szerzett gépjárművezetői engedélyt és kevés vezetési gyakorlata volt. Cselekményével az előzésre vonatkozó KRESZ előírásokat szegte meg.

– áll a vádiratban.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúböszörményi Járásbíróságra. A vádirat a nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott, illetve, hogy tiltsák el a vezetéstől.

/A kép illusztráció./

/24.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak