Belföld Kékfény 

36 gyereket erőszakolt és rontott meg, csak 14 évet kapott!

Tizennégy év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon huszonnyolc rendbeli szexuális erőszak, húsz rendbeli szexuális visszaélés, testi sértés és szexuális kényszerítés miatt B. Tamást, a csepeli Burattino Iskola és Gyermekotthon egykori nevelőjét kedden a Fővárosi Törvényszék. Az elsőfokú döntés szerint a végzettség nélkül dolgozó tanár összesen harminchat gyerekkel fajtalankodott.

 

Az ügyészség vádja szerint a férfi 2005 októbere és 2014 eleje közötti időszakban a rá bízott 12. és 18. életévüket be nem töltött személyek sérelmére folytatólagosan szexuális erőszak bűntettét, valamint egyéb szexuális bűncselekményeket követett el, a rábízott gyerekeket bántalmazta, megalázta. A vádhatóság mindezekért szexuális erőszakkal, kiskorú veszélyeztetésével, súlyos testi sértés kísérletével és más bűncselekményekkel vádolta meg 2015 őszén a csepeli nevelőtanárt.

A Fővárosi Főügyészség vádiratában azt állította, hogy B. Tamás legalább harminchat, fiatal és kiskorú gyereket rontott meg két intézményben, kilenc éven keresztül. Előbb egy XI. kerületi gyermekotthonban, majd a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó csepeli Burattino Iskola és Gyermekotthonban dolgozott testnevelő tanárként, bár pedagógusi végzettsége,  valamint érettségije sem volt. Utóbbi intézményben tettek ellene feljelentést. A bizonyítást ugyanakkor nehezítette, hogy az áldozatok egy része annyira tartott a vádlottól, hogy nem vállalta a szembesítést.

 

Rémtörténetekről számoltak be a tanúk

A botrány még 2014 februárjában robbant ki,  amikor két diák elkezdett beszélni a tanár viselt dolgairól. Akkor a hírek még arról szóltak, hogy a férfi „csak″ négy fiúval fajtalankodott. A velvet.hu korábbi beszámolója szerint volt olyan fiatal, aki csak úgy volt hajlandó vallomást tenni, ha volt nevelőjét kivezették a tárgyalóteremből. A fiú és egyik társa a legdurvább részletekről számoltak be:

A “férfi” az autójában, anyja angyalföldi lakásában, a gyerekotthonban, az intézet félreeső termeiben és az iskolai táborokban vette rá az akkor 8-12 éves gyerekeket a szexre.

A most husonéves Károly 13 éves volt, amikor a gyermekotthon szaunájában először kellett kettesben maradnia B. Tamással. A fiú szerint nevelőjük addigra már annyiszor bántotta a diákokat, hogy nem nagyon mertek ellenállni.

“Lekapcsolta a villanyt, és mondta, hogy maradjak, különben pofán ver. Erősen magához húzott… Amikor a nemi szervéhez ért a szám, öklendezni kezdtem, majdnem elhánytam magam. Aztán hanyatt fektetett, és ő csinálta nekem 2-3 percig, én meg sírtam. Ezután mondta, hogy takarodj fel a picsába. Azért küldött el, mert nem állt fel. Azt is megígérte, ha betöltöm a tizennégyet, akkor meg fog dugni″

 

– ez szerepelt a fiú nyomozati vallomásában a velvet.hu beszámolója szerint. Károly néhány nappal születésnapja előtt megpróbált öngyilkos lenni, de a radiátor kiszakadt a falból, ráadásul egy másik nevelő észrevette, mire készült. Ezután B. Tamás még legalább tízszer erőszakolta meg a gyereket, aki általában végigsírta az aktusokat.

 

Tizennégy évre ítélték a nevelőtanárt

A bíróság mindezek miatt kedden tizennégy év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a nevelőtanárt a Fővárosi Törvényszék Kalina József vezette tanácsa. A bíróság a vádlottat huszonnyolc rendbeli szexuális erőszak, húsz rendbeli szexuális visszaélés és többrendbeli testi sértés miatt mondta ki bűnösnek. B. Tamást örökre eltiltották a gyermekekkel kapcsolatos foglalkozástól.

Kalina József indokolásában kiemelte, hogy a bíróság 36 sértett nyilatkozatára, tanúvallomásokra és szakértői véleményekre alapozta az ítéletét. Hozzátette: a vádlott ajándékokkal, kirándulások szervezésével megszerettette magát az általa kihasznált gyerekekkel, akik azonban a fenyegetések hatására féltek is tőle. A tanácsvezető hangsúlyozta, a vádlott tanári élete hazugságra épült, hiszen környezetének azt állította, hogy családja és diplomája van, holott ebből semmi nem volt igaz. Ebből kiindulva Kalina József nem tartotta hitelesnek a terhelt azon védekezését, hogy valaki rábeszélte a gyerekeket, hogy ellene valljanak.

A bíróságon ezután gyomorforgató részletek hangzottak el arról, miként erőszakolta, alázta és bántalmazta a nevelőotthon tanulóit, akiket a félelem, a szégyenérzet  és B. Tamás fenyegetési tartotta sakkban. Volt arra is példa, hogy a gyerekek fejét  a nemi szervéhez nyomta vagy gázriasztó fegyverrel fenyegette meg őket és
szexuális cselekményre utasította áldozatait.

 

“A vádlott a szertárban, az öltözőben, a saját lakásán, illetve az autójában is szexre kényszerítette a tanulókat, de a diákoknak időnként egymással is fajtalankodniuk kellett”

– hangsúlyozta a tanácsvezető bíró, aki hozzátette, a fiatalok elmondásait a szakértő élményszerűnek és hitelesnek állapította meg. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész a büntetés súlyosításért, a vádlott és védője felmentés miatt, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést. A per másodfokon  a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

 

/ PS nyomán Patrióta;   Vezető kép: Velvet /

 

 

Kapcsolódó tartalmak